analiza-teksture-hrane

Da li je prehrambeni proizvod dovoljno čvrst?
Da li je svež?
Da li je lepljiv?
Da li je voće prezrelo?

Saznajte teksturu Vaših proizvoda i izmerite vrednost senzornih karakteristika Vaše hrane pomoću FTC analizatora teksture hrane.

tekstura hrane

Da li treba da testirate sirove ili obrađene namirnice kako bi obezbedili optimalan kvalitet?

Testirajte svoje proizvode na terenu, u fabrici ili u istraživačkoj laboratoriji i lako odredite parametre kvaliteta koje ćete kontrolisati sa FTC analizatorom teksture hrane.tekstura jabuke

Da li uvek donosite prave odluke u vezi kvaliteta hrane, NPD-a i proizvodnih metoda?

01

Mi ćemo Vam pomoći da donesete odluku koji je najbolji trenutak za ubiranje plodova , da napravite promene u proizvodnoj formulaciji, da razvijete proizvode i da optimizujete proizvodne metode kako bi obezbedili bolji kvalitet i osigurali prihvatanje proizvoda sa strane kupaca.

02

Ako treba nekome da se obratite po pitanju testiranje hrane, naš tim može da Vam pomogne!

Mi smo ovlašćeni distributer za FTC-Food Technology Corporation , vodećeg proizvođača analizatora teksture hrane.

03

Zašto je potrebno da se meri tekstura hrane?

Preko 40 godina FTC je vodeći proizvođač sistema za testiranje hrane u prehrambenoj industriji. Ovi sistemi za merenje teksture hrane oponašaju potrošača kada jede hranu. Pomoću FTC analizatora proizvođači lako mogu da odrede da li je proizvod previše žilav, tvrd, krt itd., pri čemu se štedi i na vremenu i na novcu.

04

Zašto izabrati Food technology corporation?

  • Pristupačan svim prehrambenim industrijama
  • Testiranje sile i do 250 kgf
  • Sveobuhvatni izbor testova
  • 40 godišnje iskustvo isključivo u prehrambenij industriji
  • 2 godine garancije

FTC analizatori teksture nude visoku fleksibilnost za obavljanje više testova za identifikaciju različite teksturne karakteristike hrane.

Šta analizirate sa Food technology corporation?

Izdvajamo:

  • Peneracioni test za testiranje zrelosti jabuka.
  • Korišćenje procesa istiskivanja radi merenja protoka i konzistencije paste i tečnosti
  • Test savijanja u 3 – tačke za merenje prelomnih svojstva keksa
  • Merenje čvrstine siraGrupne analize:
  • Merenje efekata korišćenih procesa na teksturi hrane
  • Grupne analize na granuliranim proizvodima za procenu čvrstineKompresija
  • Procena celosti kuvanog povrća
  • Test kompresijom, ocena tvrdoće na dodir

Penetracija

  • Penetracioni test za određivanje zrelosti
  • Merenje čvrstoče i elastičnosti

Smicanje

  • Presecanje blanširane hrane radi određivanja konačanog kuvanog kvaliteta hrane
  • Testovi lomljenja i razdvajanja tvrdih sirevaIstiskivanje
  • Istiskivanje pirea i pasti za merenje protoka i konzistenstnosti
  • Testiranje viskoznosti u posudama pomoću membrane za presovanje

Lomljenje

  • Test lomljenja kod primeraka koji su kruti ili izduženi
  • Merenje osobine lomljenja i promena strukture pri skladištenju

Tenzija

  • Određivanje tačke lomljenja
  • Rastezanje guma i čipke kako bi se merila elastičnost i širenje